Hírek

2011.02.17. 14:54

Berlinből is indul charter a Balatonhoz

Sármellék - Az idei szezonban a frankfurti, hamburgi és düsseldorfi járatok mellett berlini chartert is közlekedtet a Lufthansa a Fly Balaton repülőtérre, tájékoztatta a távirati irodát Josef Mutsch szerdán.

Győrffy Árpád

A járatokat szervező hévízi utazási iroda tulajdonosa elmondta, hogy a gépek április 16-tól október 22-ig közlekednek a négy német város és Sármellék között. Frankfurtból és Hamburgból szombatonként, Berlinből és Hamburgból pedig minden második szombaton érkeznek a Lufthansa Regional gépei.
 
Az iroda Németországból szervez gyógy- és wellness vendégeket Hévízre és Nyugat-Magyarországra. Mint a cég munkatársaitól megtudtuk a járatok érinthetik Veszprém megyét is, mert az üresen maradt helyeket értékesítő német partnerirodák a mi térségünkbe is hoznak vendégeket.
 
Megkerestük a sármellék repülőteret működtető SCD Group kommunikációs vezetőjét, Elkán Pétert, aki megerősítette a Josef Mutsch által mondottakat. Ugyanakkor saját terveikről csak későbbre ígért információkat.

A sármelléki repülőtérnek korábban anyagilag is fontos partnerei voltak a nyugat-balatoni térség egyes szálláshelyei és önkormányzatai. Ha csak elviekben is, de  támogatója volt a az Orbán-kormány által tavaly utód nélkül felszámolt szakmai, önkormányzati képviselet, a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság is.
 
A legutóbbi helyzetértékelő lobbianyagában a Magyar Szálloda Szövetség is foglalkozott a sármelléki légikikötő helyzetével. A Nyugat-Balatoni térségben működő szállodák fenntartható működésének elősegítésére az összes érintett részvételével szakmai fórum és munkaszervezet életre hívását javasolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!