Kerékpárral a munkába

2024.05.14. 14:00

Bringás reggelit szerveztek Pápán

Az ország több mint száz pontján tavaszi bringás reggelit és uzsonnát szervezett a Bringázz a Munkába és a Magyar Kerékpárosklub. A kezdeményezéshez Pápa is csatlakozott, a délelőtt folyamán Áldozó Tamás polgármester müzliszeletekkel, gyümölcslével, ásványvízzel kínálta a Csóka ligetben kerékpározókat.

Haraszti Gábor

A munkába bringázás az egészségmegőrzés kézenfekvő formája, kíméletes, de hatékony napi kardió. A tavalyi bringás reggelihez országszerte közel tízezren csatlakoztak, Pápán is sokan vettek részt az akcióban. A szervezők hangsúlyozzák, ha naponta biciklizünk, akkor nem függünk az üzemanyagáraktól, nem kell menetrendet nézni és a késéseken bosszankodni, sem a jegyek, a zsúfoltság miatt aggódni. A menetidő és az útvonal tervezhető, nem kell parkolóhelyet sem keresni, sőt hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a lakóhelyünk csendesebb, tisztább, élhetőbb legyen. 

Pápán a polgármester is jutalmazta a bringás munkába járást
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

– Minden olyan kezdeményezést örömmel támogatunk, mely arra ösztönzi az embereket, hogy gyalogosan vagy kerékpárral menjenek a munkába. Városunk jelenleg közel húsz kilométer kerékpárúttal és kerékpáros nyomsávval rendelkezik. Az elmúlt öt évben a Győri úti és az Igal-lakótelepre vezető kerékpárutat újjáépítettük a Várkert út és a Vajda-lakótelep között, valamint a bázisrepülőtérhez kerékpáros nyomvonal és kerékpárút épült, a Juhar utcában és a Várkertet és Erzsébet ligetet összekötő szakaszt is kerékpárúttal láttuk el. Itt nem szeretnénk megállni, a Top+ projektek keretében további kerékpáros beavatkozásokat tervezünk – hangsúlyozta Áldozó Tamás. 

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A 2024-es Bringázz a munkába kampány jelmondata: Hass a környezetedre! Legyél te a követendő példa, és mutasd meg a környezetednek, mi tehetünk a jövőnkért!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában