Hírek

2011.02.04. 09:07

Féloldalasra sikerült fórum

Devecser - Kicsit féloldalasra sikerült az a fórum, amit a Helyi kezdeményezés a devecseri kistérség újjáélesztésére címmel tartottak szerdán a kastélykönyvtárban.

Győrffy Árpád

Az eredeti programban még szereplő Szabó Csaba miniszteri biztos más elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni. Toldi Tamás polgármesterre egy órán át vártak, de végül ő sem érkezett meg. Tornai Tamás helyi vállalkozó a megyei kereskedelmi és iparkamara elnökségi tagjaként maga nyitotta meg a fórumot és foglalta össze azokat az alapelveket, amik alapján egy térségi újjáélesztés elindulhat.
 
Enyingi Tibor, a Sokoró Natúrzóna Nonprofit Kft. ügyvezetője egy konkrét beruházási tervet ismertetett, aminek meghatározó eleme három biogázüzem, melyeket a térségben működő nagy állattartó telepekre és lágyszárú energianövények termesztésére építenének.
Az ügyvezető szerint a hárommilliárdos beruházás és más kapcsolódó tevékenységek forrása alapvetően az unió által már jóváhagyott operatív proramok térségre adaptált pályázataiból származhat.

 


A Natúrzóna Kft. és Tornai Tamás mellett a programhoz csatlakozási szándékát jelezte a Devecserben szarvasmarhatelepet működtető Agro-Bos Kft. képviseletében Kiss József és a Kolontáron baromfiteleppel rendelkező Fuchs Zsolt is.
 
Abban bíznak, hogy már a tavasszal beadhatják a pályázatokat, ősszel megkezdhetik a kivitelezést, a jövő év második felében pedig működésbe léphet a teljes rendszer, ami szerintük a térség egészének a fejlődését beindíthatná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!