Hírek

2011.02.28. 12:02

Inspiráció a nyelvtanuláshoz

Pápa - Nyelvet tanulni ingyen, ráadásul a mai világban? Bizony, mindez nem utópia, a pápai Jókai Mór Művelődési Központ nyelvtanfolyamain egy fillérjébe sem kerül a tudás a lelkes jelentkezőknek.

Polgár Tibor

A JMK munkatársai elkötelezettek a felnőttképzéssel kapcsolatban, a Tudás-Szín-Tér projekt keretein belül már több programot indítottak az aktív korú, hátrányos helyzetű érdeklődők számára. Ezek közé tartozik az ingyenes, hatvan órás angol nyelvtanfolyam is, amelyből nyolc, átlagosan tíz főből álló csoport indítását vállalták az uniós társfinanszírozással megvalósuló pályázatban. Ebből ötöt a kistérségben élők számra szerveztek, amik már lezajlottak. Bakonyjákón, Csóton,

Magyargencsen, Nyárádon, és Pápateszéren az általános iskola vagy a művelődési ház épülete biztosította az oktatás helyszínét. - Ettől az évtől kezdve a hátralévő három tanfolyam Pápán zajlik, egy már be is fejeződött, a második folyamatban van, a harmadik pedig április végével zárul le. A résztvevők nagyon hálásak voltak, rendkívül jó visszajelzéseket kaptunk tőlük. Hátrányos helyzetűek, azaz munkanélküliek, tartósan álláskeresők, pályakezdők, GYES-en, GYED-en lévők, fogyatékkal vagy kisebbségben élők jelentkezhettek az angol nyelvoktatásra.

Ez egy teljesen alapszíntű képzés, a résztvevők a kezdő szint első modulját sajátítják el, ami arra jó, hogy fejlődjön egy kicsit az idegen nyelvi kompetenciájuk, a kommunikációs készségük. A tanfolyam végén például már be tudnak mutatkozni angolul, képesek kitölteni egy idegen nyelvű űrlapot, akár a városban élő külföldiekkel is kapcsolatot teremthetnek. Ezenfelül reményeink szerint inspirációt, kedvet kapnak a nyelvtanuláshoz - tájékoztatott Bognárné Novák Ilona szakmai koordinátor, a JMK munkatársa.

 

 

Hozzátette, hogy az egyik pápai nyelviskolával kötöttek szerződést, így felkészült, a felnőttképzésben járatos tanárok oktatták a hallgatókat leginkább gyakorlatias feladatokon keresztül. - A képzésre jelentkezési sorrendben történt a felvétel, szerencsére a nagy számú érdeklődő közül szinte majdnem mindenkit fel tudtunk venni. Fontos megemlíteni, hogy a tanfolyam teljesen ingyenes volt a hallgatók számára, akik ebédet is kaptak, a tankönyveket, munkafüzeteket, íróeszközöket pedig szintén az intézményünk biztosította - közölte a szakmai koordinátor.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!