Hírek

2011.03.14. 16:52

Csúcs ez az állatkert!

Ragyogó az idő egy kiadós állatkerti sétához, s a lehetőséggel számos család élt is a hosszú hétvégén. Van is mit nézni a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban.

Németh F. Bernadett

A veszprémi állatkert ugyan még nem zöld, de már most látszik, hogy az utóbbi évek tereprendezésének, folyamatos csinosításának köszönhetően mire virágba-zöldbe borulnak a bokrok, fák, kivételesen szép vadasparkot kereshetnek fel a látogatók. Az egységesített külső megjelenés igen harmonikus és családbarát: lassan az egész állatkert területén azonos anyagokat használnak, s ezek színéhez választják a kiegészítőket, úgy mint utcabútorzat, játék, de még a büfé felépítményének fája is.

 

 

Apropó, büfé! Mára a régi üzleti egységek teljesen eltűntek a vadaspark területéről és a tervezett háromból egy új vendéglátóhely már meg is nyitotta kapuit, a látogatók nem kis örömére. Az ízléses fa burkolatú ház a flamingók régi kifutójának helyén áll. A tavat elbontották, a terepet a szükséges rendezés után murvával szórták fel. Padokat, asztalokat helyeztek ki, amelyeknél ma dél körül már egyetlen szabad hely sem volt. Az ételt egyelőre egy kitelepülő cég készíti, tudjuk meg Török László állatkert igazgatótól, aki hol is lehetne a szabadnapon is, mint az állatkertben, s persze örömtől ragyogva szaladgál a látogatók között: végre tele az állatkert vendéggel!

 



Visszakanyarodva a büféhez: a szabadtéri ételfogyasztás mellett hamarosan lehetőség lesz zárt helyre  is húzódni: a flamingók belső kifutóját, a gomba alakú épületet is ennek megfelelően alakítják ki. (A „gombaház” színéhez passzol természetesen a büfé fájának színe is - hívja fel a figyelmünket az apró, ámde lényeges desing-fogásra az igazgató.) A szurikáták belső szobácskája megmarad, így a családok falatozás közben sem nélkülözik az állatok társaságát.

A következő büfé a Gulya-dombra, egy pedig a főbejárat közelébe kerül. A családok kapcsolódását szolgálják az új kültéri játékok, a Kölyökdzsungel, ahol a lurkók szemerkélő esőben is jól érezhetik magukat, a Gulya-dombi pelenkázó a Csimpánzvilágban, a szoptatóhelyiség, a sok új pad, asztal, ahol piknikezni is lehet, s persze az Afrika-ház, amit szintén fel lehet keresni, ha megjönnek a tavaszi esők is.

 


Ma azonban még a hópárducok jelentik a slágert. Az új jövevények előtt hosszú sorok állnak, de a szépséges macskák egyelőre a belső kifutóból figyelik a látogatókat: szokniuk kell még az új helyet.

Nekünk meg a sétát, hiszen a Kittenberger Kálmán Növény-és Vadasparkban több órán keresztül kell gyalogolni, hogy mindent lássunk. Szóval, túracipőt fel és irány az állatkert!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!