Hírek

2011.03.14. 19:15

Hárommilliós gyorssegélyt Japánnak

A Magyar Református Szeretetszolgálat négytagú csoportja hétfőn Japánba utazott, a szolgálat hárommillió forint értékű élelmiszeradományt visz a katasztrófa túlélőinek, illetve a pénzből a szökőár előtti állapotok helyreállítását támogatja - közölte a szolgálat hétfőn az MTI-vel.

MTI

A közlemény szerint a szeretetszolgálat képviselői segítenek felmérni, hogy mire van a legnagyobb szükség a katasztrófa sújtotta területen. A csoportban jelenleg egy orvos van, s ha úgy látja, hogy szükség van további segítségre, akkor több orvos is kiutazik - írták.
   
A Magyar Református Szeretetszolgálat tovább folytatja adománygyűjtését a bajba jutottak megsegítésére - tették hozzá.
   
Japánban a március 11-i földrengés és az általa kiváltott szökőár pusztítása nyomán hiány van élelmiszerből, üzemanyagból és korlátozták az áramellátást. Hétfőn a legerősebb utórengés 6,2-es erősségű volt. Honsú sziget északkeleti részén a mentőcsapatok tovább kutatnak a romok között esetleges túlélők után, de a 9-es erejű földrengést követő negyedik napon már egyre csökken a remény arra, hogy életben lévőket találnak.
   
A rendőrség hétfőn ötezerre becsülte a halottak és azok számát, akikről név szerint tudják, hogy eltűntek. A belügyminisztérium hétfői közlése szerint az országban 73 ezer épület vált tartósan használhatatlanná. A régióban számos közlekedési útvonal járhatatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!