Hírek

2011.03.08. 16:43

Utazó bűnözők buktak le

Pápa - Egy betöréssorozatot és egy fémlopási ügyet is a győri és pápai kapitányság körzeti megbízottainak közreműködésével sikerült felderíteni.

Halmos György

Nagy Ákos főhadnagy, a pápai kapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: mindkét ügyben közös, hogy Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyei rendőrök együttműködésére volt szükség az eredményes lezáráshoz.

Az első ügy gyanúsítottjának és társainak főleg szórakozóhelyek voltak a célpontjai, betörtek többek között a vaszari, a pápateszéri, az ugodi, a fenyőfői kocsmákba, a bakonyszentlászlói pizzériába pedig kétszer is. Mint a felsorolásból kitűnik, a férfi "utazó bűnözőként" Győr-Moson-Sopron megyében is megfordult. A 44 éves gyanúsított készpénzt, szeszesitalokat, dohányárut tulajdonított el több százezer forint értékben még tavaly - ismertette a főhadnagy. Nagy Ákos főhadnagy hozzátette, hogy a bűncselekmények elkövetésében három unokaöccse is segítette, akik közül ketten fiatalkorúak.

A másik ügyben hét Győr-Moson-Sopron megyei gyanúsítottat fogtak el, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a használaton kívüli bakonyszűcsi csontfeldolgozó üzem vaskapuit, illetve különböző szerelvényeit lopták el.

A két ügyben a Győr-Moson-Sopron megyéhez tartozó bakonyszentlászlói körzeti megbízott, Molnár Krisztián törzszászlós, valamint a csóti körzeti megbízott csoportban dolgozó Fűzfa László és Rák Szilárd törzszászlósok nagy segítséget nyújtottak információikkal a pápai kapitányság nyomozóinak az eredményes munkához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!