Hírek

2011.04.26. 12:42

Kerítésszaggató: rendszeresen kicsúsznak az autók a veszélyes kanyarban

Nagyesztergár – Olvasónk zaklatottan hívta fel szerkesztőségünket, miszerint veszélyben az élete. Utánanéztünk és igazolhatjuk: valós problémáról van szó. Kérdés, hogy a betelefonáló Balta János mennyire volt valóban életveszélyben, a helyszínen azonban mi magunk is meggyőződtünk róla, hogy veszélyhelyzet alakult ki a nagyesztergári Kölcsey utcában.

Tiger Szabolcs

– Majdnem rám döntötték a kerítésem, és ez nem az első eset. Épp kertészkedtem, és egy autós kicsúszott az útról. A legtöbben túl nagy sebességgel jönnek, nem figyelnek rá, milyen veszélyes kanyar van itt, és az út minősége is szörnyű. Az utóbbi időben nemcsak az én, hanem a szomszédjaim kerítésével is előfordult – panaszkodott a nagyesztergári lakos, aki eddig nem kereste az önkormányzatot a problémával. Mi azonban igen.

Kérdésünkre Szelthofferné Németh Ilona polgármester válaszolt. – Valóban van ott egy komoly kanyar, amelyet óránként 50 kilométeres sebességgel sem lehet bevenni. Sokan nem fékeznek le, elsősorban a nem idevalósiak, pedig rossz az aszfalt, nagyon sok benne a műanyag – mondja, majd elárulja, a betelefonáló esetében pont egy 18 éves lány vezetett, aki helyi lakos.

– Minden bizonnyal a nagy sebesség és a tapasztalatlanság okozhatta a balesetet, a család pedig vállalta, hogy megtérítik a kárt. A polgármester asszony elmondta, megkeresésünkig nem érkezett hozzájuk bejelentés a Kölcsey utcából. Egyébiránt komoly problémák vannak az utakkal a faluban, egy másik helyszínen, a Radnóti utcán nem a kerítésekbe, hanem a házakba szállnak bele autók.

Szelthofferné Németh Ilona polgármester asszony arról tájékoztatta lapunkat, a következő testületi ülésen ismét felveti a problémát, bár útfelújításra nincs pénzük. Megpróbálnak viszont megegyezni a közútkezelővel, hogy helyezzenek ki figyelmeztető táblákat a veszélyes szakaszok előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!