Hírek

2011.04.20. 05:27

Munkanélkülieknek is adnak feladatot

Balatonfűzfő - Zárt ülésen döntött a képviselő-testület közelmúltban tartott ülésén arról, hogy határozatlan időre Szabó Péter századost nevezi ki a helyi tűzoltóság élére.

Mátételki András

A közmunka program keretében az önkormányzat olyan szerződést kötött a MÁV-val, hogy a jövőben a vasút a városnak utalja át azt az összeget, amiből rendben lehet tartani a vasútállomás épületét és környékét. Az elképzelések szerint ez három munkanélkülinek adna hosszú távon feladatot. Döntöttek arról a képviselők, hogy a fűzfői üdülőtulajdonosok családonként két Öböl-kártyát kapnak, amivel ingyen mehetnek be a strandra, továbbá kedvezményesen vehetnek igénybe helyi szolgáltatásokat. A testület felhatalmazta a polgármestert, Marton Bélát, hogy tárgyaljon Litérrel arról, hogy ők is bekerülhessenek ebbe a programba.

Az ülésen az önkormányzat vállalta, hogy módosítja a rendezési tervet annak érdekében, hogy a BS Fűzfő Kft. megvalósíthassa a 4-5 milliárdos beruházási tervét. A kft. ennek fejében anyagilag támogatja a rendezési terv módosítását, részt vesz a szomszédos parkban a kerékpár- és gyalogút kiépítésében, kedvezményt adnak a helybelieknek a szolgáltatásaikból, valamint hosszú távon biztosítják a horgász- és a vitorlásegyesület működését.

Záros határidőn belül felmérés készül, hogy mibe kerülne az önkormányzatnak a már felújított körzeti megbízotti iroda üres szobáinak felszerelése, hogy azt rendőrállomásként lehessen használni nyáron, amikor megérkezik az erősítés. A város pályázat útján értékesíti a tobruki ABC-t és a Papírgyár területén lévő ingatlanját. A gyártelepen lévő óvóhelyek közül kettőt havi 10-10 ezer forintért bérbe adnak. Döntés született arról is, hogy a víz köbméteréért a jövőben 350 forint helyett 370-et kell fizetni a szolgáltatónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!