Hírek

2011.05.20. 16:38

Megerősítették az admirálist

Siófok - A következő két évben is dr. Horváth Gyula irányítja vezérigazgatóként a Balatoni Hajózási Zrt.-t.

Győrffy Árpád

A döntést a cég részvényeit birtokló 22 balatoni település képviselője hozta a közgyűlés pénteki ülésén. A tulajdonosi tanács 95-96 millió forintos adózás előtti eredménnyel és 40 millió forint osztalékkal jóváhagyta a tavalyi működés mérlegét. A fennmaradó nyereséget eredménytartalékként a társaságnál hagyták.
 
Elfogadták a cég üzleti tervét is, melyben az idei eredményt 130-135 millió forintban irányozták elő. A menedzsmenttől további költségcsökkentési lépéseket várnak. A közgyűlés változatlan összetételben újraválasztotta a társaság igazgatóságát, amit a jövőben is a siófoki dr. Baráth István irányít. A felügyelőbizottságban a dolgozói képviseletben, illetve a Veszprém megyei tulajdonosokat képviselő helyen történt változás. Ez utóbbi helyre Balassa Balázs szigligeti polgármester került.
 
A közgyűlés tagjai megbízták az igazgatóságot, hogy 40 napon belül dolgozzák ki és terjesszék egy rendkívüli ülés elé a keszthelyi vitorláskikötő eladásával kapcsolatos szerződést. A Libás strand szomszédságában 2004-ben kialakított létesítmény egyedüliként veszteséges a cég vitorláskikötői közül, mert az átlagosnál kisebb a kihasználtsága.
 
A rendkívüli ülésen döntenek majd arról is, hogy egy új, még félkész hajót vásárolnának Németországban a régi hajópark korszerűsítése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!