Hírek

2011.05.31. 17:23

Milliárdos fejlesztés a pápai Várkertfürdőben

Pápa - A Várkertfürdő fennállása óta a legnagyobb beruházást kezdték meg januárban egymilliárd hetvenegymillió forint értékben. Ennek egyik eleme egy tizenhét méteres csúszdatorony, a másik az új medencék, a harmadik pedig az 1500 négyzetméteres gyógyászati részleg. Mindezt Kovács Antal vezérigazgató mondta el bevezetőjében a kedden tartott sajtótájékoztatón.

Nagy Imre

Ezt követően Pálffy Marcell, a tervező lengyel cég projektmenedzsere mutatta be a csúszdákat, amiknek érdekessége, hogy egy Magyarországon eddig még nem ismert eljárást alkalmaztak. A csúszdákat vízszintes illesztések nélkül szerelték, ami nemcsak a biztonságot, de a fürdőzők komfortérzetét is növeli. A torony másik érdekessége a 2400 milliméter átmérőjű csúszda, amiben két személy gumicsónakkal is lecsúszhat a hét méteres magasságból. A legnagyobb csúszda tizenhárom, a középső tíz méterről indul. Horváth Mihály, a Vemév-Szer Kft. létesítményfelelőse a projekt műszaki tartalmát ismertette, miszerint a torony mellett egy ötven méteres medence ugrótoronnyal, egy, már átadás előtt álló gyermekmedence és a kétszintes gyógyászati részleg kivitelezése történt-történik.

 


 
- Mindig, de most különösen jó pápai városvezetőnek lenni - mondta dr. Áldozó Tamás polgármester, utalva a városban jelenleg folyó, összességében több mint ötmilliárdos beruházásokra.  Ezek, azon túl, hogy a pápaiak életminőségét javítják, minden forintjukkal turisztikai célokat szolgálnak. A turizmustól pedig a helyi gazdaság élénkítését, munkahelyek teremtését, a helyi adóbevételek bővülését várjuk. A fürdő mostani fejlesztése azt jelenti, hogy az üzemelés első teljes évében százezerrel nő a látogatók száma  fogalmazott a város polgármestere, aki ezt követően a bokrétaünnep hagyományai szerint (hiszen az építők elérték a legmagasabb pontot) pezsgővel avatta fel a csúszdatornyot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!