Hírek

2011.05.17. 18:34

Visszamenőleg is olcsóbb a víz a Balatonparton

Fonyód - Május 20-tól olcsóbb lesz a víz a Balaton melletti településeken, sőt a Dunántúli Regionális vízmű januárig visszamenőleg visszautalja a különbözetet.

Németh F. Bernadett

Ezt Winkler Tamás, a DRV Zrt. vezérigazgatója jelentette be tegnap  egy vízzel teli medence, rengeteg színes strandlabda és pancsoló gyermekek fotóinak "társaságában".
Az állami díjtámogatási rendeletnek köszönhetően a társaság a 2010-es árak alá szorította a víz- és csatornaszolgáltatás együttes díját a támogatott balatoni településen élők számára. Május 20-tól köbméterenként bruttó 24,1 forinttal csökken a víz- és csatornahasználati díj, ezt főként az utóbbi szolgáltatás kedvezőbb árában veszik észre a fogyasztók.
Nem változik a díja a nem támogatott településeknek és a támogatottak közül a csak vízszolgáltatást igénybe vevő fogyasztóknak.  Az ügyfeleknek a különbözetet május 20-tól kezdődően számolja el a DRV.  A visszamenőleges korrekciót az első részszámla mellé soron kívül csatolt korrekciós számlában ésvagy a következő elszámoló számlában teszi meg a társaság.
Azt, hogy valaki támogatott településen él-e a számlalevélen ellenőrizheti: azon már fel van tüntetve, kap-e állami támogatást az adott település.  
A  díjcsökkenés több mint 100 ezer balatoni lakost és nyaralótulajdonost érint kedvezően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!