Hírek

2011.06.14. 04:20

Aktív ifjúságpolitikát!

Veszprém - A megyeszékhelynek lehetősége lesz arra, hogy az eredményeit külön is vizsgálják a jövő évben kezdődő Ifjúság 2012 reprezentatív országos felmérésben.

Halmos György

Többek között erről tárgyalt Porga Gyula veszprémi polgármester Mihalovics Péterrel, az Új Nemzedék Jövőjéért felelős miniszteri biztossal pénteken. A tárgyalás annak az országjáró körútnak a része, amelynek során a miniszteri biztos az önkormányzatok vezetőitől az ifjúság védelmével, helyben maradásával kapcsolatos terveket, kevés pénzből megvalósítható ötleteket gyűjti össze. Azokat a közigazgatási tárca összegzi és számos előterjesztést, illetve követendő mintát elérhetővé tesz a településeknek.
 
- A jövő városát kívánjuk építeni, ezt a jövő nemzedéke nélkül nem lehet megtenni - hangsúlyozta Porga Gyula, aki hozzátette, hogy intenzívebb kapcsolat szükséges a jövő nemzedékével. Megemlítette, hogy a 2012-es kutatásban lesznek olyan Veszprémre vonatkozó adatsorok, amelyek az itt meglévő problémákat mutatják, ezáltal könnyebb azokat orvosolni.

Mihalovics Péter szorgalmazta, hogy jöjjön létre egy aktív ifjúsági kerekasztal, amelyen keresztül a civilek is tudnák a hangjukat hallatni. A miniszteri biztos az elmúlt hónapokban az önkormányzatoktól beérkezett, szerényebb összegből megvalósítható kezdeményezések között említette meg az egy évtizede működő szentendrei Új Nemzedék Parkot, ahol a városban született gyermekek kapnak emlékfát gravírozott névtáblával. Ennek a közösséget összetartó erején kívül lokálpatriotizmust erősítő jellege is van, de a zöld vonal sem elhanyagolható - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!