Hírek

2011.06.28. 11:27

Ecsetfülű pár az afrikai bozótból

Veszprém - Bojtos a fülük és a farkuk legvége, világos csík fut végig a hátukon és ők a legújabb beköltözők: ecsetfülű disznók érkeztek a Kittenberger Kálmán Növény-és Vadasparkba.

Németh F. Bernadett

Az afrikai bozótban élő bojtosfülűeket ritkán mutatják be állatkertben, hozzánk a fajmegmentési program keretében Franciaországból jöttek. Közvetlenül az Afrika-ház mellett alakítottak ki számukra a veszprémi állatkertészek az afrikai élőhelyükhöz nagyon hasonló kifutót. Az eszes ecsetfülűek már meg is tanulták, hogy nem mennek közel a kerítéshez, mert megcsípi az orrukat. Sőt az önműködő itatót is profin használják, amit a szakemberek egy fatörzsben rejtettek el.

A bojtosfülű malacok (mindketten fiatalok, a kannak még most növekszik az agyara) másik szomszédja a flamingó-csapat, mely új tavat kapott. A Gulya-dombi afrikai hangulat így immár teljes: zsiráfok, bozótdisznók, flamingók, a szavannán az orrszarvúak és a zebrák, túloldalt a tevék... tényleg csak az elefánt hiányzik, de ahogy Török László igazgatót ismerjük, nem vár éveket, hogy megvalósítsa a veszprémiek régi álmát.

Addig is örüljünk a mókás kinézetű, kedves disznóknak, amik máris túrják a Gulya-dombi "bozótot" gyökerek, gumók, rovarok után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!