Hírek

2011.07.28. 17:07

Felvették a kabarét

Nagyvázsony - Óriási érdeklődés mellett tartották meg a rádiókabaré nyilvános felvételét a hét elején a Dumavölgy-Humorvárban. Még el sem kezdődött a felvétel, már dőltünk a nevetéstől.

Németh F. Bernadett

Aztán jött Aradi Tibor és Vida Péter, akik a hamburgertörvény mentén a zsírdílerek, hentesek, Kolumbia mint tömegzsírlelőhely világába kalauzoltak bennünket. Nem, nem őrültem meg, a humoristák abból indultak ki, hogy ha tiltott lesz a koleszterines, hizlaló ételek fogyasztása, akkor beindult a zsírfeketeüzlet. Szóval, a kolléga Kolumbiában felfalja az oldalast, a zsírt meg idehaza leszívják. Bulihelyeken csakis a diszkózsír lesz a menő, négyszáz ember fetreng a szaftban önkívületi állapotban. A zsírt intravénásan is adják. Kérdés a dílernél: barátnővel kipróbálnánk a szert, mi legyen az? Kétszemélyes fatál.
 
Jó kezdés volt, s a folytatás is hasonlóképpen alakult. Kőhalmi Zoltánt színpadra lépésekor hatalmas ováció volt, amit ő szerényen úgy fogadott: kell nekem a szeretet, mert én vagyok a magyar humor Szíj Melindája. Kicsikét elidőzött a szúnyogproblémán: rendben van, hogy a hím szúnyog nem csíp, na de ha azok le vannak csapva, akkor meg van oldva a gond, nem? Hiszen azokból ered a sok kicsi. A fiatalabb korosztálynak nem biztos, hogy úgy jött le, ahogy szánták, de az úttörő-retró hangulatos és élvezetes volt Kőhalmitól.

Akiről kiderült, hogy nem írta alá a kilépési nyilatkozatot, vagyis még ma is úttörő, még mindig szolgálatban van, s retteghet, mikor jönnek érte Zsigulival, viszik Csillebércre, nyakkendőt, sípokat keresnek rajta. Ügyes átkötéssel rátért, hogy kokárdából minden évben újat kell venni, de hová tűnnek? Végül megállapította: annyi éves vagy, ahány kokárdád van.

Kőhalmi családi képeket is vetít a hallgatóság elé, most kisfia jelmezbáli élményét osztotta meg velünk. A farsangon a lányok tündérek vagy királylányok, ez ugyanaz a jelmez, csak szárnnyal vagy anélkül. A fiúknak mindegy, csak legyen kardjuk. A  humorista gyereke kijelentette: kaka akart lenni. A humor ebben nem ez, mondta Kőhalmi, hanem, hogy rájöttem, én ezt meg tudom csinálni.

Barna kapucnis pulcsiba öltöztette, beültette a lavórba a gyereket, és belökte a tündérek közé.  Fráger Balázs a sunyi bajuszos embereken, a színházban telefonálók prototípusán elmélkedett, Szöllősy-Csák Gedeon Gergely focis élményeit idézte fel, Bruti (Tóth Imre), Hadházi László, Kovács András Péter előadták a szociodalt, és folytathatnánk a sort,  a kabaré eszenciája  a Dumaszínháznak: a legjobbak a legjobb formában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!