Hírek

2011.07.26. 10:31

Lemondást követelnek Ajkán

Ajka - Pénzügyi válság, morális csőd - lemondás? címmel tartottak sajtótájékoztatót a Fidesz és a KDNP helyi elnökei a Polgármesteri Hivatal előtt kedden délelőtt.

Tóth B. Zsuzsa

Stolár Mihály a Fidesz helyi elnöke elmondta, hogy túlköltekező, felelőtlen és pazarló a gazdálkodás, amit a polgármester vezetésével az ajkai szocialisták folytatnak.

- A város adósságállománya meghaladja a hét milliárdot, azok között jócskán van 120 napon túli tartozás, ezzel veszélyeztetik a vállalkozások további létét. A szállítói tartozások 63 százalékkal nőttek, a könyvvizsgáló javaslatot tett adósságrendezési eljárás lefolytatására is. A pénzügyi válság mára morális csőddel párosul. A Közbeszerzési Döntőbizottság öt millió forintra büntette a város önkormányzatát, közbeszerzési eljárás jogtalan mellőzése miatt, az Állami Számvevőszék egy millióra büntette - sorolta Stolár Mihály.

Hozzátette, hogy a Fidesz ajkai csoportja nevében felszólítja Schwartz Bélát, hogy haladéktalanul mondjon le. Reitter István a KDNP helyi elnöke elmondta, hogy a város polgármestere morálisan megbukott, mondjon le, hogy esélyt adjon Ajkának a talpra álláshoz.

Az alpolgármester, dr. Horváth József a fentiekre reagálva úgy fogalmazott, hogy a rágalomhadjárat része mindez, az ellenzék semmi újat nem mond, ráadásul a szabadságolási időszak alatt teszi ezt.

- Ajka város adóssága három milliárd alatt van, az egy főre jutó adósságállomány javult, alacsonyabb, mint például Pápán, vagy Veszprémben. Több pályázatot is megnyertünk iskola és óvoda felújításra, bölcsőde bővítésre, kórház korszerűsítésre. A kormányváltás óta több, mint másfél milliárdos összegben. hatszáz milliós fejlesztési hitelt vettünk fel, amit a Fidesz frakció ellenzett. A város gazdálkodása elfogadható. Iskolákat vettünk vissza a megyétől, az oktatási intézmények összevonásával évi 125 milliós összeget takarítunk meg - mondta dr. Horváth József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!