Hírek

2011.08.23. 09:26

Jó fórum lesz a honlap

Pápa - A Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának képzési helyén, a pápai Neveléstudományi Intézetben számos informatikai fejlesztés valósult meg a közelmúltban - a legfrissebbeket ismertették a minap az intézményben.

Polgár Tibor

A pedagógusképzést segítő pályázati fejlesztéseket sajtótájékoztatón mutatta be Bognárné dr. Kocsis Judit, a projekt szakmai vezetője, valamint Győri Tamás József informatikus, projekttanácsadó. A sajtótájékoztatón elhangzott: a Pannon Egyetemen található Pedagógus Képzést Segítő Szolgáltató és Kutatóközpont működését egy informatikai rendszer is támogatja.

A rendszer fő komponense egy dinamikus honlap, amely lehetőséget biztosít a pedagógusképzést érintő regionális és országos jelentőségű hírek, információk elhelyezésére, tovább a témához kapcsolódó különféle dokumentumok feltöltésére.

- A tervek szerint a honlap a pedagógusok és pedagógusképzésben résztvevő oktatók, illetve hallgatók kommunikációjának egyik jelentős fóruma lehet. A honlap a központ interaktív munkatere, ahol a regisztrációt követően a felhasználók sokféle értékes szolgáltatást érhetnek majd el a nap huszonnégy órájában - fogalmazott Győri Tamás József.

A projekttanácsadó tájékoztatójából kiderült, az informatikai rendszer fő komponenséhez öt modul kapcsolódik, amelyek különböző funkciókat biztosítanak. Ezek közül talán az egyik legfontosabb a pedagógusképzésben résztvevő hallgatók és gyakorlati képzőhelyek párosítására alkalmas modul. A pedagógia kutatómunkában hatékony segítséget jelent majd az a modul is, amely elektronikus könyvtárként biztosítja a témához kapcsolódó különféle e-dokumentumok elérésének lehetőségét.

Az informatikai rendszer A Közép-Dunántúli régió pedagógusképzését segítő szolgáltató és kutatóhálózat kialakítása című TÁMOP pályázat keretében valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!