Hírek

2011.09.23. 18:05

Minden strand szabad

Balaton - A strandok többségén nyitott illemhelyekkel és sok helyen büfékkel is várják a hétvégi jó időben napozni, esetleg a 19 Celsius-fokos vízben fürödni vágyó embereket.

Győrffy Árpád

Fűzfői kollégája, Diósi Péter arról tájékoztatott bennünket, hogy a Föveny strandon szombaton és vasárnap délután várhatóan kinyitják az illemhelyeket. A tobruki strandon a büfékhez tartozó nyilvános WC teszi komfortosabbá a helyzetet.

Balatonalmádiban a Wesselényi strandon és a káptalanfüredi strandon a fagyok beköszöntéig működnek az illemhelyek - tájékoztatott bennünket Hegyi Zoltán, a strandok vezetője.

Alsóörsön is folyamatosan nyitva vannak a vizesblokkok, gondoskodnak a felügyeletről, takarításról is - tudtuk meg Pandur Ferenctől, a falugondnokság vezetőjétől. Ha hűvösebbre fordulna, a strand oldalánál kívülről megközelíthető nyilvános WC a fagyokig használható lesz.

Balatonfüreden mindkét önkormányzati strandon szeptember végéig naponta délelőtt kilenctől este hat óráig tartják nyitva a vizesblokkokat, és folyamatosan takarítást is biztosítanak - mondta Ágoston Ferenc, a strandok vezetője. Ugyanez a helyzet Révfülöp két strandján is - tájékoztatott Müller Márton falugondnok. Szigligeten pedig hétvégenként, péntektől vasárnapig nyitják ki az illemhelyeket, mondta Balassa Balázs polgármester.

A fürdési szezon hivatalos lezárulása miatt a strandok területe ilyenkor már közparknak számít, ahol nem tilos a fürdés, de a horgászok is szabadon pecázhatnak, sőt a kutyákat, vadászgörényeket is magukkal vihetik az erre vágyók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!