Hírek

2011.09.06. 17:14

Változatos lesz a Somlói napok

Somlószőlős - A Somlói napok idei programjait a hét végén, szombaton és vasárnap rendezik a sportpályán.

Tóth B. Zsuzsa

Szombaton délelőtt lesz a hagyományos főzőverseny, közben felvonulást rendeznek a Hegykúttól. A megjelenteket Ékes József fideszes országgyűlési képviselő köszönti tíz órakor. A felvonuláson közreműködik a Devecseri Ifjúsági Fúvószenekar, majd 11 órakor lesz az ünnepélyes megnyitó. dr. Bakó Károly, a Somlói Borlovag- és Pálinka Klub Kancellárja köszönti az egybegyűlteket, délben pedig Toldi Tamás, Devecser polgármestere mond köszöntőt.

Kopf András evangélikus lelkész megáldja a borokat, aztán a Tini Flare Táncegyüttes műsora lesz, majd a somlóvásárhelyi Lyra Énekkar lép fel. A Vidékfejlesztési szakmai nap programja után fellép a Tüskevári Gyermektánc Csoport, a Doba Jövőjéért Egyesület, Pápa Város Fúvószenekara és a Pápai JMK Vadvirág Néptánc Együttes. 16 órakor Somlói Bor- és Pálinkalovagokat avatnak, aztán nótacsokor lesz a somlószőlősi Nyugdíjas Klubtól, majd a devecseri Flare Beás Együttes és a Faterock együttes szerepel.

Este hat órakor Éles István humorista szórakoztatja a vendégeket a Dáma Dívák, azaz Pándy Piroska és Csonka Zsuzsanna előadóművészek fellépése előtt. Este lesz tombolasorsolás, a pápai Főnix Együttes játszik a tűzijáték előtt, aztán Kovács Gábor zenél. Vasárnap reggel a fiatalok főzőversenye nyitja a napot, aztán a Somló-hegy Csúcs futást rendezik, majd Bor-és Pálinkalovag avatás lesz és fellép a Rábacsécsényi kultúrcsoport. Hegedűs Veronika gyermek-és felnőtt műsora után lesz magyar nóta csokor a Bősi Együttestől, ropja a Kemenesszentpéteri Bíborvirág Táncegyüttes és a mihályházi asszonykórus énekel. Vesztergám Miklós Somlói Borlovag Tárogató művész hagyományos műsora sem maradhat el az ünnepélyes fesztiválzárás előtt.

A két nap kísérőprogramjai között mindenki megismerkedhet M. Mester Katalin Somlóország című kötetével. Mindkét napon kézműves kirakodóvásár lesz, a Schmall pincében fotókiállítást rendeznek Évgyűrűk címmel, és természetesen lesznek programok gyermekeknek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!