Hírek

2011.10.04. 12:49

Emlékeztek és vizsgálódnának

Budapest - Az egy éves évfordulóról sajtótájékoztatón emlékezett meg Gőgös Zoltán szocialista képviselő, a katasztrófát vizsgáló parlamenti bizottság alelnöke. Megemlékezett az áldozatokról és tisztelettel szólt a katasztrófában történt helytállásról.

Németh F. Bernadett

A képviselő térségfejlesztő program elindítását sürgette, mert amíg nem lesznek új munkahelyek, nem lesz értéke a devecseri házaknak sem, mondta, s a katasztrófának nem csak közvetlen károsultjai vannak, hanem az egész város.

A szocialisták nemrégiben öt parlamenti vizsgálóbizottság felállítását indítványozták, ezek egyike lenne az, amelyik ellenőrizné a vörösiszap-katasztrófa kármentesítése, a térség helyreállítása során elköltött negyvenmilliárd forint felhasználását. A beadványt előkészítették, de nincs meg hozzá a szükséges 79 aláírás. A Jobbikkal nem szövetkeznek, jelentette ki Gőgös, ezért kellenek a kormánypártok képviselői is hozzá, akiknek megküldték a tervezetet.

Gőgös Zoltán a Naplónak elmondta: nem érti, hogy mire alapozza Kepli Lajos, a vörösiszap-katasztrófát vizsgáló bizottság elnöke a kijelentéseit, mivel nem volt szakértő, aki világosan kimondta volna, ki a felelős a tragédiáért. Gőgös Zoltán azt is kétségbe vonja, hogy konszenzuson alapuló jelentés születik a bizottságtól.

Dossziénk az iszapkatasztrófáról

Kolontári megemlékezés

A Rotary ház avatása

Egy év - Devecser és Kolontár

Tragédia - Eltelt egy év

Kolontár és Devecser madártávlatból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!