Hírek

2011.10.17. 10:39

Jó hangulatú vizslatúra

Monostorapáti - A kutyák és gazdáik egyaránt rendkívül jól érezték magukat a Balaton-felvidéki község határában vasárnap megtartott 43. vizslatúrán.

Győrffy Árpád

A Vizsla-túra Alapítvány több éve rendez az ország különböző részein havonta egy-egy közös kirándulást a kutyáknak és gazdáiknak. A szombati túra vezetője Czapáry Rita volt, aki maga is egy hatéves vizsla tulajdonosa. Mint elmondta, a több mint negyven kutya és legalább kétszer annyi kísérő többsége Budapestről érkezett, de voltak többen Székesfehérvárról és megyénk településeiről is. A legidősebb vizsla 13  éves, a legfiatalabb négy hónapos volt.  A túrán a kutyák felszabadultan, póráz nélkül is fegyelmezetten, a gazdáikat kisérve tették meg a hét kilométeres  útvonalat. Nem mentek be a sűrűbe, nem bántották az állatokat, nem zavarták meg az erdő nyugalmát, mondta a túravezető.

A túra lebonyolításában is segítő Hárshegyi József polgármester nagyon örül,  hogy a szervezők választása a községre esett, mert ezzel kicsit megpezsdült a helyi idegenforgalom. Többen ott is aludtak, ettek a helyi étteremben, és a borokat is megkóstolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!