Hírek

2011.11.20. 18:19

Erdész-rendőr közös őrjárat

Balatonfüred - Nem kell meglepődniük a túrázóknak, ha a zöld ruhás erdészek mellett kék egyenruhás rendőrökkel találkoznak a Balatonfüred környéki erdőkben. Nem is őket keresi az erdei őrjárat. Akik viszont a tilosban járnak, jobb, ha elkerülik a füredi erdőket!

Tremmer Tamás

Az éves vagyonvédelmi terveknek megfelelően a Bakonyerdő Zrt. balatonfüredi erdészetének munkatársai a helyi rendőrkapitányság munkatársaival rendszeres közös védszolgálatot tartanak. Legutóbb szombaton délelőtt járőröztek együtt, az útra lapunk munkatársa is meghívást kapott.

 A négy rendőr járőr négy erdész-vadász kollégával körbenézett a balatonfüredi erdészet területén. Elsősorban a vagyonvédelmet tartották szem előtt, különös tekintettel a kitermelt faanyagkészletre. Természetesen figyelemmel voltak az orvvadászattal kapcsolatos eseményekre is.

 Sajnos a térségben jellemző a quadozás, a terepmotorozás, amelyek illegális tevékenységek. A múlt héten például három motorost sikerült elkapni, ellenük feljelentést tettek. A közjóléti objektumok, mint például a Koloska-völgyi létesítmények, vagy az erdei kilátók rongálása ellen is fel kívánnak lépni.
 
A füredi erdészet és a helyi rendőrkapitányság együttműködése közel tízéves múltra tekint vissza. Éves szinten több alkalommal teljesítenek közös erdei őrjáratot, ami részben a megelőzést, másrészt pedig a tetten érést szolgálja. A nappali őrjárat mellett az éjszakai körutazástól sem rettennek meg, ilyenre az elmúlt héten is volt példa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!