Hírek

2011.12.08. 16:58

A cél a biztonságos feladatellátás

Pápa - Országjáró körútjának tizenötödik állomásaként érkezett a városba csütörtökön dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke. A látogatás célja az volt, hogy konzultáljon a megye polgármestereivel az önkormányzatokat érintő törvénytervezetekről.

zaol.hu

A konzultációt megelőző sajtótájékoztatón Gémesi György előadásának négy fő területét summázta. Összefoglalta kétségeit, illetve a szövetség módosító javaslatait a köznevelési, az önkormányzati törvénnyel, az egészségüggyel és az államigazgatás átalakításával kapcsolatban. A szövetség elnöke sikeresnek ítélte az önkormányzatok huszonegy éves működését, és reményét fejezte ki, hogy mindez hozzájárul ahhoz, hogy a jól működő rendszer érdemben ne változzék meg.

A konzultáción közel negyven polgármester vett részt, a hozzászólók egy része mind az önkormányzati, mind a köznevelési törvénytervezettel kapcsolatban bírálta a törvényhozók munkáját, míg a többiek a településükre jellemző problémákat fogalmazták meg. Abban is egyetértettek, hogy a helyi feladatok - oktatás, közmunka-program, szolgáltatások - megoldására a helyi testületek a legalkalmasabbak. A Parlament december 19-én dönt az önkormányzati törvény elfogadásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!