Hírek

2011.12.11. 12:36

Miniszterelnökök protokollfőnöke volt

Marcaltő - Teréz Anya eladta volna a Parlament épületét, hogy az érte kapott összeget kiossza a szegények közt, Michael Jackson pedig mintaként használta volna fel készülő új házához. Mindezekről a sztorikról a település könyvtárában Görög Ibolya, a hazai protokoll nagyasszonya mesélt szombaton.

MTI

Az egykori miniszterelnöki protokollfőnök Sandl Zoltán polgármester és Kerecsényi Zoltán meghívására érkezett Marcaltőre, hogy meséljen életéről. Munkája során Lázár Györgytől Németh Miklóson, Antall Józsefen át Orbán Viktorig szolgálta ki a miniszterelnököket. Ma nyugdíjas, saját vállalkozásában diplomata-palántákat nevel a jó modorra és a helyes diplomáciai viselkedésre. Ezen kívül járja az országot előadásaival, és könyveit is népszerűsíti.  Humorral, rengeteg átélt élménnyel teli, sziporkázó előadását, Kerecsényi Zoltánnal folytatott beszélgetését követően, Görög Ibolya válaszolt az érdeklődők kérdéseire is. Mint elmondta, a mai politikai kultúrában rettenetesen zavarja a politikusok alpári szóbeli megnyilvánulása, illetve az, hogy - a Külügyminisztérium kivételével - szinte mindenünnen hiányzik a protokoll. - Pedig óriási szükség volna rá, hiszen ez teszi hitelessé a politikusok munkáját - nyilatkozta a hallgatóságnak. Marcaltőn az ismét fellendülőben levő könyvtárhasználat okán a kulturális élet megpezsdítése érdekében előadássorozatot terveznek, ennek volt első alkalma a szombati beszélgetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!