Hírek

2012.02.08. 09:51

Többfunkciós a csillagvizsgáló Fűzfőn

Balatonfűzfő - Kívül-belül egyaránt megújul a régi csillagvizsgáló, kulturális funkciót kap, civil és vállalkozói tanácsadó központként is üzemel majd.

Varga Domokos Péter

Kultúra és tudomány kicsiknek, nagyoknak, kezdőknek és profiknak a Balaton csillagvizsgálóban - ezzel a szlogennel várja március végétől a Balaton Csillagvizsgáló-Leader Kultúrközpont az érdeklődőket.

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében 53,3 millió forintot nyert projektet a Balatonfűzfői Vállalkozások és Civil Szerveződések Egyesülete, a Vácisz valósította meg. Az egyesület reményei szerint jelentős turisztikai vonzerőt is jelent majd a térségben ez az új szolgáltatás - közölte Kontics Ferencné, a Vácisz elnöke. Megtudtuk tőle, szakköri foglalkozások mellett közösségi találkozóhelyként, civil és vállalkozói tanácsadó központként üzemel majd az intézmény. Pályázat keretében hasznosítják a Csillagfény kávézó területét, ezzel is erősítve a fenntarthatóságot.

A vissza nem térítendő támogatás mellett az önkormányzat 4,8 millió forintot költött a projekt előkészítéseként a tervekre, valamint a terület közművesítésére, a Vácisz pedig közel egymillió forint saját forrást is fordít a projektre még az átadásig.

További terveik között szerepel egy kis planetárium kialakítása, melynek költségeihez támogatókat keresnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!