Hírek

2012.03.29. 16:32

Elindult az építkezés a Baglyas-hegyen

Várpalota - Elkezdődött a Lájer család leégett házának építése a település feletti Baglyas-szőlőhegyen. A tervek szerint április végére készülhet el az új otthon.

Szabó Péter Dániel

Célegyenesbe fordult lapunk tavaly ősszel útjára indított kezdeményezése, melynek keretében a három gyermekét egyedül nevelő Lájer Szilvia leégett házának újjáépítését tűztük ki célul. A családot pénzügyi és más adományokkal is segítő olvasóink, illetve támogatásokat felajánló megyei cégek, vállalkozók és civil szervezetek mellett az akcióhoz csatlakozott, s a teljes kivitelezést magára vállalta a Market Épületszerviz Kft. A fővárosi cég szakképzett brigádja a napokban felvonult a területre, az építőanyagok és a szükséges felszerelések birtokában pedig Lázár József építésvezető iránymutatása mellett el is kezdték a munkát.

Jelenleg a leégett felső szint falának megemelése zajlik, arra kerül majd a tetőszerkezet, s persze a Bramac által felajánlott cserepek. Pálffy Zsolt, a Market ügyvezető igazgatója kérdésünkre elmondta, terveik szerint április végére készülhet el az épület felújítása, ám a pontos befejezési időpont nagyban függ az időjárási körülményektől is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!