Hírek

2012.03.26. 06:46

Folytatják az abbahagyott templomépítést

Nemesvámos - Márfi Gyula érsek megáldotta a fatimai sziklatemplom mellől származó földet, majd elhelyezték az épülő templom alapkövében.

Varga Domokos Péter

A vasárnap tartott szentmise keretében ünnepélyesen újrakezdték a községben a templomépítést. A katolikus kö-zösség 1994-ben határozta el, hogy új katolikus templomot és közösségi központot épít. Az előkészületek és az adománygyűjtés után a Széchenyi-terv pályázatának támogatásával készült el 2003-ra az épület alapja. Ezt követően - anyagiak hiányában - az építkezés abbamaradt. 2007-ben a plébános, Gere Dávid Márk vezetésével határozták el újra a folytatást, az elkészült egyszerűbb épületterveket az egyházközség, az önkormányzat és az érsekség is támogatta.

Nemesvámosi cserkészfiatalok március 12-én indultak el  a portugáliai Fatimába, hogy közvetlenül a zarándokhely melletti sziklatemplom földjéből hozzanak egy keveset. Az alapkőben emellett azt a listát is elhelyezték, amely a vámosi gyerekekek az elmúlt időszakban lejegyzett jó cselekedeteit is tartalmazza.

Ezt a földet a zarándokok áldozatvállalása is megszentelte - mondta a szertartáson  Márfi Gyula érsek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!