Hírek

2012.03.02. 06:08

Közeledik a tavaszi átállás ideje

Tapolca - Lassan, de biztosan haladunk a tavasz felé, amely az autósok számára is különböző teendőkkel jár.

Szijártó János

A gumik cseréje önmagában kevés. Erről Lovász Róbert tapolcai szervizvezető beszélt. Kérdésünkre elmondta, hogy az autósok tavaszi átállása nemcsak a gumik váltását jelenti, érdemes a folyadékszinteket is ellenőriztetni.

- Az ablakmosó folyadéknál például figyelembe kell venni, hogy mostantól már nem a hideg lesz a fő szempont, hanem a rovarok eltüntetése. Így a fagyállót lassan érdemes "bogároldó" folyadékkal lecserélni. Azoknak, akik ritkán használják kocsijukat, vagy télen egyáltalán nem közlekednek vele, érdemes ilyenkor az akkumulátor folyadékszintjét ellenőriztetni. Ha viszont az akkumulátor kibírta a telet, tavasszal, nyáron már ritkán van vele gond. Ez persze a folyamatosan közlekedőkre vonatkozik. A tél, a hideg elmúltával a karosszériát sem árt átvizsgálni, hiszen a helyenként feltapadó jég vagy az utakra kikerülő só kikezdheti a járművet. Az ellenőrzést nem ajánlott elodázni, amikor már nincs mínusz, pontos képet kaphatunk a hideg évszak nyomairól - mondta Lovász Róbert.

Majd hozzátette, hogy a megfelelő alváz- és üregvédelemmel ellátott gépkocsiknál viszonylag ritkában fordulnak elő hasonló gondok, de az időbeni észlelés, mint sok más esetben, itt is lényeges lehet a pénztárca szempontjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!