Hírek

2012.04.11. 18:04

Költészet napi versbusz Veszprémben

Veszprém - József Attila-verseket szavaltak, Cseh Tamás-dalokat énekeltek szerdán a helyi járaton: hatodik alkalommal indult el a Versbusz.

Balla Emőke

A Veszprém Városi Művelődési Központ minden évben újít: idén ingyenes körutazáson vehettek részt a versbarátok. Az elmúlt két évben helyi járaton szavaltak színészek, énekesek, szerdán a Haszkovó úti fordulóból indult költészet napi körjáraton. A csuklós busz egyik felében Kőrösi Csaba, a Petőfi Színház színművésze József Attila Gyermekké tettél és A Dunánál című verseit, Pitti Katalin operaénekes a Milyen jó lenne nem ütni vissza verset, valamint Hamvas Béla költeményét, Bartók Zoltán riporter egy József Attila által fordított verset mondott, a busz másik felében Borteleki Gábor, Baky György, Kiss György és Dávid Roland énekes-gitárosok Cseh Tamás-dalokat énekeltek, József Attila születésnapján az Íme, hát megleltem hazámat... című sem maradhatott el.

A busz már induláskor megtelt utasokkal. Porga Gyula polgármester is a verselőkkel és a verskedvelőkkel utazott. Kiss Erika és Soós Péter  elsősorban a Cseh Tamás-dalok miatt jöttek, de a József Attila-verseket is szívesen fogadták. Azt mondták, gyerekeiket is a versek, az olvasás szeretetére nevelik. A több mint félórás körutazás végéhez közeledve az egyik utas úgy fogalmazott: "Jóból csak keveset adnak".

A reggeli buszozás után a Városi Művelődési Központban általános iskolásoknak adtak műsort az előadók, akikhez Bencze Ilona és Hűvösvölgyi Ildikó színművészek csatlakoztak. A Versbusz megállt a Pannon Egyetemen, az Életöröm idősek otthonában és a Veszprémi Középiskolai Kollégiumban is. Varga Róbert újságíró, a Versbusz ötletgazdája elmondta: a fellépők 150 verssel, dallal készültek a költészet napjára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!