Hírek

2012.04.21. 10:46

Légalkoholmérés rendőrökkel a VEN-en

A Veszprémi Rendőrkapitányság idén első alkalommal, rendezvénysátorral vesz részt a Veszprémi Egyetemi Napokon (VEN).

Napló Online

A részvétel célja, hogy a megjelent diákokhoz és vendégekhez közvetlenül, kötetlen beszélgetés és színes programok mellett juttathassa el információit, felhívásait a bűnmegelőzés tárgykörében. A rendőrök felhívják a figyelmet a túlzott alkoholfogyasztás veszélyeire, valamint kábítószer-fogyasztással kapcsolatos lehetséges büntetőjogi következményekre és az ezen a területen nemrégiben bekövetkezett jogszabályi változásra.

A Veszprémi Alkohol-és Drogambulancia, valamint a Veszprémi Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve (korábban ÁNTSZ) segítségével a dohányzás kockázatait (illetőleg a nemrégiben életbe lépett kapcsolódó jogszabályi változásoknak) is bemutatják.

A sátorban a diákoknak lehetőségük lesz légalkohol mérésre, amely során megtudhatják, hogy közúti járművezetésre alkalmas állapotban vannak-e, ezáltal is csökkentve a "diszkóbalesetek" kockázatát. A negatív eredményt fújók üdítőitalt kapnak ajándékba – jutalomként a józan szórakozásért.

A drogambulancia munkatársai gumióvszer osztással hívják fel a figyelmet a szexuális együttlét "felelősségének" fontosságára, valamint vitamintablettákat adnak a megfáradt bulizóknak. Az ajándékokon túlmenően szakmai tanácsokkal is ellátják a hozzájuk fordulókat. 

A VEN területén bűnügyi portyaszolgálatot vezetnek be, hogy kiszűrjék az oda rossz szándékkal érkezőket, s megóvják a szórakozókat, vagyontárgyaikat, értékeiket.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közreműködésének köszönhetően idén a rendezvényre belépők drogkereső kutya bevonásával történő ellenőrzésekre is számíthatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!