Hírek

2012.04.02. 10:33

Nemcsak a szemnek

Pápa - Zsúfolásig telt a Petőfi gimnázium aulája vasárnap. Azonos szenvedélyű gyűjtők és érdeklődők töltötték meg: a 31. Bakonyvidéki Éremgyűjtő Találkozó ismét népszerűnek bizonyult.

Nagy Imre

- Okos ember csak sikeres rendezvényt szervez - tréfálkozik Lóky György, a rendezvényt bonyolító Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Pápai Csoportjának elnöke. A hagyományosan tavasszal tartott találkozóra ezúttal is mintegy százhúsz asztalt foglaltak a kiállítók, akik nem csupán a megyéből, de Zalaegerszegről, Budapestről, Kaposvárról, Sárbogárdról, Csurgóról, Szombathelyről, Komáromból, sőt Szlovákiából is szép számmal érkeztek. 

A forgatókönyv a hagyományoknak megfelelő volt: a gyűjtemények megtekintése, a cserebere, az izgalmas alkudozás, és az új darabok megszerzése mellett a szokásos kisárverés és - a város által is támogatott - gazdag tombolasorsolás is várt a résztvevőkre. A kínálat rendkívül gazdag volt, hiszen a régi (az ókorban használatos) pénzérméktől az újakon, a kitüntetéseken, fegyvereken, papírpénzeken, képeslapokon, csecsebecséken, fegyvereken, órákon, könyveken át egészen az ásványokig minden érdeklődő megtalálhatta a kíváncsiságát, gyűjtőszenvedélyét kielégítőt.

Nehéz volt közlekedni az asztalok között, több százan megfordultak az egész délelőttre szervezett rendezvényen, aminek szintén hagyománya, hogy az alkalomra - Lóky György tervei alapján - alkalmi pénzt is nyomnak. Ez ötszáz forint névértéken levásárolható a rendezvény alatt a büfében, ám számosan akadnak olyanok, akik gyűjteményüket gyarapítják a kivitelében rendkívül igényes "bankjeggyel". Buzás Gyula, a pápai csoport titkára az eredetit, az ötszáz pengőst is megmutatta gyűjteményében. A szervezők szerint a pápainál csupán a győri találkozó a nagyobb. Ám az előbbi népszerűségét tekintve a kívülállók szerint ez csak átmeneti állapot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!