Hírek

2012.06.02. 14:30

Megmozdult a megye

Megyei körkép – Több tízezer ember fogott kesztyűt megyénkben, amivel tevőlegesen is csatlakozott a TeSzedd! – Összefogás a tiszta Magyarországért akcióhoz.

Tremmer Tamás

Az önkéntesség évét tartották tavaly, ennek keretében először hirdették meg a TeSzedd! – Összefogás a tiszta Magyarországért akciót. A felhívás nem várt visszhangra talál, országosan 160 ezren, Veszprém megyéből több mint tízezer önkéntes bevonását regisztrálták. Nem véletlen, hogy idén ismét elővették a kesztyűket, a zsákokat.
A Vidékfejlesztési Minisztérium, a Belügyminisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség akciójára vállalatok, önkormányzatok, iskolák, civil szervezetek, magánszemélyek jelentkezetek, előzetesen több mint százezren, az ország több mint 700 településéről. De a tényleges munkavégzők száma ennél jelentősen több.


Veszprém megyében 70 településen, majd 200 helyszínen ezrek dolgoztak azon, hogy együtt tisztítsák meg köztereinket és környezetünket az ott éktelenkedő hulladékhalmoktól. A munka hasznos volt, kár, hogy jövőre meg kell ismételni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!