Hírek

2012.07.29. 16:18

A Káli vigasságok megnyitóján adták át a szennyvízcsatornát is

Szentbékkálla - A 21. Káli Vigasságok megnyitóján adták át a település elkészült szennyvízcsatornáját is.

Tóth B. Zsuzsa

Péntek este diszkóval indultak a programok, majd a szombati megnyitón a Tördemic Néptáncegyüttes bemutatóját követően Sárvári Attila polgármester szólt arról, hogy sokáig nem lehetett tudni, miből sikerül idén is létrehozni az eseményt, de sokak segítségének köszönhetően megtarthatják a hagyományos rendezvényt. Köszönetet mondott mindenkinek, aki ebben segített anyagilag, illetve  munkájával támogatta a Káli Vigasságok idei programsorozatát.
- A jókedv és mulatozás mellett minden évben valami plusz is kötődik az ünnephez, idén a település történetének egyik legnagyobb beruházása elkészültéről számolhatunk be. Örömmel mondhatom, hogy most  átadjuk  a  falu és Mindszentkálla szennyvízcsatorna- hálózatát. A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség a medence öt településének együttes beruházását támogatta. A csaknem egymilliárd forintos  összeg  negyedét a víziközmű-társulás fedezi. Egy éve indult a kivitelezés, a tavalyi év végére nagyrészt elkészült, most pedig  működik  mondta a polgármester, és megköszönte a többi település vezetőinek munkáját is. Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy a kettős ünnepen részt vehet, hangsúlyozta, hogy a beruházás nehéz és komoly feladat volt.
- Hiszen a Káli-medencét az országban sokan ismerik, fontos, hogy annak természeti és épített értékeit megőrizzük. Ennek része az is, hogy a szennyvíz tisztított állapotban kerüljön vissza a természetbe. Gratulálok az önkormányzatoknak a kitartáshoz, hogy közel tízéves előkészület után végre sikerült befejezni a beruházást. Ráadásul olyan döntést hoztak, hogy a munkálatokat magyar kivitelező végezhette - mondta Lasztovicza Jenő, és külön kiemelte, hogy a falu a közelmúltban elnyerte az Értékgazdag település címet, amelyért szintén elismerés illeti. Szól továbbá arról is, hogy a vigasságok 21 éve alatt nyomon követhe- tő volt a programsorozat fejlődése, ez szintén dicséretére válik egy kistelepülésnek.
Az ünnepséget követően gazdag kulturális és sportprogramok vártak minden érdeklődőt a faluban szombaton és vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!