Hírek

2012.07.12. 12:28

Csapatmunkában a biztonságért: tűzoltó képzésen vesznek részt a vöröskeresztesek

Veszprém - Tűzoltó tanfolyamon vesznek részt a héten a megyei vöröskereszt munkatársai, akik helyet kaphatnak a szeptemberben megalakuló, több szervezet szakembereit tömörítő Bakony Mentőcsoportban is.

Szabó Péter Dániel

A tavaly megjelent katasztrófavédelmi törvénnyel összhangban Veszprém megyében is elkezdődött az önkéntes mentőszervezetek közös csoportba történő szervezése. A katasztrófavédelmi igazgatóságon a héten 40 órás, elméleti és gyakorlati feladatokat egyaránt tartalmazó tűzoltó tanfolyam zajlik, amelyen a vöröskereszt megyei szervezetének munkatársai vesznek részt. 
- A képzés célja, hogy résztvevők megtapasztalhassák, egyrészt mire számíthatnak élesben a kárhelyszínen, másrészt pedig segíteni tudjanak a mentésben részt vevő társszerveknek. A hét zárásaként a vöröskereszt önkéntesei vizsgát is tesznek majd a katasztrófavédelem szakemberei előtt - mondta el kérdésünkre Vízi Ottó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő, majd hozzátette, hivatalosan szeptember elején alakul majd meg a megyei Bakony Mentőcsoport.

 - A devecseri vörösiszap-katasztrófát követően is együtt dolgoztunk már a katasztrófavédelemmel, azaz nem újkeletű a két szervezet kapcsolata, így örömmel csatlakoztunk a megyei szinten megalakuló önkéntes mentőcsapathoz. Egészségügyi, pszicho-szociális és logisztikai alegységgel leszünk majd jelen a csapatban - mondta el Dobos Ágnes, a Magyar Vöröskereszt megyei vezetője, majd hozzátette, Veszprém megye több településéről egy tucatnyi munkatársuk vesz részt a héten tűzoltó képzésen. 

Vízi Ottó alezredestől megtudtuk, a Bakony Mentőcsoport szervezése gőzerővel zajlik, a vöröskereszt mellett elvi hozzájárulását adta már a részvételhez a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, a Bakonyi Barlangi Mentőszolgálat, az MTTSZ Veszprém Megyei Búvárklub, valamint a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara, akik egy esetleges mentés során mérnök-műszaki támogatási feladatokat láthatnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!