Hírek

2012.07.05. 13:52

Forrongó indulatok Kenesén - Miért kerítették be a közparkot?

Balatonkenese – Stílusoson nemcsak a levegő forr Balatonkenesén, de az indulatok is, mert az önkormányzat csütörtökön kerítéssel körbe vetette azt a közparkot a Vak Bottyán strand mellett, amit sokan szabadstandként is használtak.

Halmos György

Közparkból alig fél nap alatt fizetős stranddá változtatták a Balaton-parti város Vak Bottyán strand melletti több száz méter hosszú szakaszát csütörtökön, amit eddig a helyi üdülőtulajdonosok, horgászok, szörfösök használtak; több tucatnyian vonták kérdőre az ott dolgozókat, majd a késő délelőtt megjelent polgármestert is.

A Balaton mindenkié, ezt több résztvevő is hangsúlyozta, arra hívták fel a figyelmet, hogy a Balaton-törvény szerint három méteres parti sávnak kellene mindenhol lenni, ami szabadon bejárható. Az Alsóréti Üdülőegyesület is megütközve fogadta az önkormányzat döntését a terület lezárásáról, ezért a testületet a határozat visszavonására kérik, több mint 160 aláírást gyűjtöttek, ezeket csütörtökön adnak át a polgármesteri hivatalban. Tömör István elmondta, hogy a Balaton ezen részén tilos a fürdés, mint ahogyan azt tábla is jelzi, ennek ellenére rendszeresen fürödtek ott, ez pedig balesethez is vezetett már.

- Nem volt lejárat a vízbe, nem volt sem strandengedély, sem vízimentő – sorolta a polgármester azokat az érveket, amelyek a döntést megelőzték. Mind Balatonakarattyán, mind Balatonkenesén van szabad strand, vagyis aki nem akar fizetni az, megteheti, hogy oda megy – közölte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!