Hírek

2012.07.13. 16:10

Gyermekfesztivál kezdődött a Pegazus Színházzal

Pápa - Egy közel ötszáz cserép virágból összeállított gyönyörű virágóra, díszes barokk ruhákba öltözött színészek, és természetesen az elmaradhatatlan Paparett és Caballo várták a gyerekeket a parádé nyitó rendezvényére pénteken délután. Hivatalosan is kezdetét vette a Pegazus Színház hagyományos - immár hetedik - gyermekfesztiválja.

Nagy Imre

A rendezvénysorozat első elemeként a gyermekalkotó pályázat győzteseinek díjkiosztó ünnepségét tartották. Több száz, az előadások ihlette rajz érkezett a pályázatra, ezek közül választották ki ötven alkotó ötvennégy legjobb alkotását. Dr. Áldozó Tamás polgármesterként is, szülőként is köszöntötte a résztvevőket és a szervezőket, majd Caballo és Paparett (Végh Zsolt és Valler Kata) vették kezükbe a karmesteri pálcát. Átadták a Fejér, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyékből érkezett győzteseknek járó díjakat.  A legügyesebbek egy ajándékcsomaggal, emléklappal, egy szép medállal és a jövő évadra szóló bérlettel lettek gazdagabbak.

Egy kis bendőtömő kóstolót követően a kastély Nádor-termében a díjazottaknak szólt a díszelőadás: a Szépség és szörnyeteg. Miközben a gyerekek és szüleik felsétáltak az emeletre, megcsodálhatták a Csokréta-virágkötészeti kiállítást, majd elhelyezkedhettek a kényelmes párnákkal berendezett teremben.
A program este fél kilenckor folytatódik, akkor a tervek szerint tűzzsonglőrök, mécsesgyújtás és a méltán népszerű éjszakai játékos ügyességi- és bátorságpróba vár a gyerekekre, ha az időjárás is úgy akarja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!