Hírek

2012.07.27. 05:39

Kibővült a Sobri Jóska Élmény- és Kalandpark (fotókkal)

Kislőd - Száztízmilliós fejlesztéssel, tíz játékkal bővült uniós pályázati támogatással a Sobri Jóska Élmény- és Kalandpark.

Napló Online

A csütörtöki avatási ünnepségen Jáger Balázs ügyvezető igazgató a kezdetekre emlékezve elmondta, hogy a 2009- ben nyitott parkkal a család régi álma vált valóra. Már az első évben 120 ezer látogatót vonzott a kalandpark, és ez a szám évről évre egyre nő. Harminc hektáron közel harminc játékkal kezdték, de folyamatosan bővítenek. Idén készült el az a tíz új játék, amelynek nagy része a rönkvárban várja a vendégek minden korosztályát. A jövő tervei között pedig egy 800 méteres bobpálya és egy százszobás wellnesshotel létesítése szerepel. Somogyi Anna polgármester úgy fogalmazott, ritkaság manapság egy kistelepülésen a sikeres induló vállalkozás. Tisztelettel adóznak a Jáger családnak, abban a tudatban is, hogy a településen nincs munkanélküli.

A galériáért kattintson a képre!

Kovács Zoltán kormánymegbízott elmondta, hogy a megyében 21 nyertes pályázat van a turisztikai szakágban, ez pedig közel egymilliárdos vissza nem térítendő támogatást jelent. Ebből 49 milliót kapott a kalandpark a Turisztikai szolgáltatások fejlesztése pályázat keretéből.

Molnár Tamás, a Közép- dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója arról beszélt, hogy az operatív programban 2007 és 2013 között 167 milliárd forint pályázati támogatást oszthatnak szét.

A park az új beruházásnak is köszönhetően a nyári szezonban már ötven dolgozónak ad munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!