Hírek

2012.07.14. 05:53

Labdarúgó megye I - Herenden még elégedettek, Fűzfőn és Rátóton nem

Megyei körkép - A labdarúgó megyei I. osztályban a nyolcadik-tizedik helyezett alakulatok szakvezetői már sokkal több problémáról számoltak be, mint az előttük végzők. A három gárda közül Herenden a legelégedettebbek.

B. Virág Rita

A nyolcadik helyezett Herend 38 ponttal zárta a 2011/12-es pontvadászatot. A teljesen önköltségi alapon működő labdarúgó-egyesület felnőttgárdája ráadásul még tovább gyengült az elmúlt hetekben, azonban Sipos Tamás szakvezető így is a tisztes helytállásban reménykedik a következő évadban.
- Elégedett vagyok az elért helyezéssel, főleg annak tükrében, hogy semmilyen támogatást nem kaptunk sem az önkormányzattól, sem a helyi, nagy múltú gyártól. Gyakorlatilag a tagdíjakból fedeztük a kiadásainkat, és ez vár ránk a következő szezonban is. Ami azt jelenti, Herenden senki se reménykedjen az előrelépésben, a tisztes helytállás a célunk. Két távozóról már  beszámolhatok, Huber Gergő és Giron Zsolt is Márkón folytatja. Új igazolásra pénz nélkül nem számíthatunk.



Fűzfői AK

Az újonc FAK a kilencedik helyezést érdemelte ki, összesen harminchét  pont szerepel a neve mellett: tizenegy sikerrel, négy döntetlennel és tizenhárom vereséggel. Szécsi János, a fűzfőiek edzője nem tudott maradéktalanul örülni az elért eredménynek.
- Ha legalább a gólhelyzeteink felét kihasználjuk, akkor jóval előrébb is végezhettünk volna - dohogott a tréner.  - Úgy vélem, a jövőben is a gólratörő támadófocit fogjuk képviselni, azonban a helyzetkihasználásban javulnunk kell. Újonc alakulat edzőjeként persze azt is mondhatnám, hogy a középmezőnyben elfoglalt hely megfelelő eredmény az első évben, ám ennél sokkal többre vagyunk képesek, amit szeretnénk bebizonyítani az előttünk álló szezonban. A felkészülést csütörtökön kezdtük, de a változásokról az átigazolási szezon lejártáig nem tudok nyilat- kozni.

Gyulafirátót

A GySE harminchat pontot tudott összegyűjteni, amivel a tabella tizedik helyén kapaszkodott meg. A statisztikák szerint tizenegyszer nyert, háromszor ikszelt és tizennégy alkalommal vesztesen hagyta el a küzdőteret. Hertelendy  Jenő, a gyulafirátótiak edzője értékelésében a felemás szereplést emelte ki.
 - Kitűnő őszi teljesítmény után nagyon gyenge tavaszt produkáltunk. Az utolsó hat forduló nyeretlensége pedig egészen a tizedik helyig vetett minket vissza. Nem akarok mentegetőzni, csalódottak vagyunk mindannyian. Sajnos a szezon végére az a tizenkét-tizenhárom  játékos, akikre számíthattam, fizikailag és mentálisan megrogyott, elfogyott. Az utolsó mérkőzések sikertelensége ellenére szeretnénk, ha a keret együtt maradna, és a vezetőkkel azt a célt fogalmaztuk meg, pozitív szellemű változást szeretnénk látni minden téren, vagyis a hozzáállásban, helyezésben, erőnlétben egyaránt.

Pozitív gólarány Balatonfűzfőn

A statisztikákat böngészve megállapíthatjuk, a megyei I. osztályban az első hat helyezetten kívül csupán egyetlen csapat volt képes pozitív gólarányt produkálni, és ez a Fűzfő. Természetesen a legjobb ebben a mutatóban is a bajnok Úrkút (95:31), de az ötödik Tapolca (66:33) és a második Csetény (74:42) is szépen termelte a gólokat. A FAK végül 44:43-as gólkülönbséggel bírt, ami egyrészt alátámasztja Szécsi edző szavait, másrészt kiegyensúlyozott teljesítményre is utal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!