Hírek

2012.07.15. 06:42

Legyen újra játék, móka!

Pápa - Díjátadás a kis piktoroknak, díszelőadás a kastély Nádor-termében, esti virág- és fényparádé, tűzzsonglőrök, éjszakai bátorságpróba, sok-sok közös játék és interaktív előadás. Röviden így lehetne összefoglalni az idei, immár hetedik Pegazus Parádét.

Nagy Imre

Ám ennél azért jóval többről volt szó a kétnapos gyermekfesztiválon. A színház művészei ismét bebizonyították, hogy számukra a gyermekközönség a legfontosabb. A pénteki megnyitót követően egymást érték a programok, az esti, lélekmelengető attrakció pedig - hűen a hagyományokhoz - egyben köszönetnyilvánítás is volt a gyerekek felé egész éves kitartásukért. Ám a művészek sem panaszkodhatnak, az alakításukért kapott tapsok, elismerő szavak igazolták a Pegazus Színház jól ismert hitvallását.

Szombaton némi kézműveskedést követően a grófi pár vezetésével a Várkertbe vonult a fesztiválmenet, majd a színpadon előbb Caballo és Paparet, később a társulat egésze bemutatkozott. A pécsi MárkuSzínház előadása éppúgy elbűvölte a közönséget, mint a már jól ismert Fehérlófia. Mindezekre a koronát a Hétszínvirág - játékos hétpróba tette fel. Nem véletlen az elnevezés, hiszen az idei fesztivál a virágok jegyében zajlott.

A találó és közismert kísérő programok csak teljesebbé tették az érzést: a Pegazusnak jól esik a gyerekek szeretete, a gyerekek pedig "vevők" a színház produkcióira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!