Hírek

2012.07.16. 17:55

Milliók a balatoni közbiztonságra

Siófok - Harmincmillió forinttal támogatja Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) a különböző közbiztonsági munkát végző szervezeteket.

Győrffy Árpád

A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól kapott keret felosztását a BFT hétfői ülésén hagyták jóvá. Előzetesen már meghatározták, hogy olyan szervezetek kaphatnak a pénzből, amelyek az üdülőkörzet területén megvalósuló, turisztikailag jelentős rendezvényekhez nyújtanak ezért támogatott, illetve kedvezményes szolgáltatásokat. A májusban már beterjesztett javaslat változatlanul hagyta a három megyei rendőrkapitányság együttesen kilencmilliós, az Országos Mentőszolgálat 2,25 milliós és a Megyei Polgárőr Szövetségek 750 ezer forintos támogatási keretét, a vízi rendőrségnek, a katasztrófavédelemnek, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának, az Országos Meteorológiai Szolgálatnak, a viharjelző szolgálatot működtető rádiós szervezeteknek és a Magyar Vöröskeresztnek eredetileg tervezett támogatást lecsökkentették, hogy kétmillió forint támogatást biztosítsanak a Magyar Vitorlás Szövetségnek a Kékszalag versennyel kapcsolatos közbiztonsági feladatok finanszírozására.

A tanács jóváhagyta a Mozdulj Balaton program idei tervét. A június vége óta már zajló sportprogram-sorozatba 31 település 35 strandja kapcsolódik. Megyénkből Balatonederics, Szigliget, Ábrahámhegy, Révfülöp, Zánka, Balatonakali, Balatonudvari, Tihany, Csopak, Alsóörs, Balatonalmádi, Balatonfűzfő, Balatonvilágos egy-egy, Badacsonytomaj és Balatonfüred kettő-kettő strandon rendez június 23. és augusztus 25. között minden szombaton délután, valamint két alkalommal valamelyik vasárnapi napon sportrendezvényt a strandján. Szeptember 1-jén a 31 település közös rendezvényt tart a vonyarcvashegyi strandon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!