Hírek

2012.08.08. 17:16

Gázriasztó fegyverrel lövöldöztek egy hajmáskéri szórakozóhelyen

Hajmáskér - Vasárnap a kora hajnali órákban egy hajmáskéri szórakozóhelyen egy 23 éves és egy 25 éves helyi lakos előzetes szóváltást követően tettleg bántalmazott egy barátnőjével szintén ott szórakozó lovasi lakost - tájékoztatott Kómár Viktória VMRFK sajtóreferense.

Napló Online

Cselekményüket észlelve az egyik alkalmazott megpróbált a megtámadott férfi segítségére sietni, a támadókat azonban nem tudta meggyőzni arról, hogy hagyjanak fel az erőszakos magatartásukkal. Sőt, úgy tűnt, hogy hamarosan ő is egy ismételt támadás áldozatául esik, így elővette engedély nélkül tartott gázriasztó fegyverét és azzal több lövést is leadott a támadók irányába. A lövésektől senki nem sérült meg.

Időközben az esetről értesült a közelben tartózkodó 41 éves polgárőr is, aki szintén megpróbálta megfékezni a magukból kikelt fiatalembereket, azonban egyikük őt is több alkalommal meglökte.

A verekedésnek az időközben kiérkező rendőrök vetettek végett, akik a helyszínen elfogták és a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították a két verekedést kezdeményező helyi lakost, illetve az engedély nélküli gázriasztó fegyvert tartó és használó alkalmazottat.

Mindhármukkal szemben garázdaság elkövetése miatt indult eljárás, emellett pedig a polgárőrre támadó személy vonatkozásában közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt is büntetőeljárást folytatnak. Mindhárom személy a gyanúsítottkénti kihallgatását követően szabadlábon védekezhet.  

Az elsőként megtámadott lovasi illetőségű személy a rendőrök kiérkezése előtt elhagyta a helyszínt így az ügyben nem volt mód az azonnali kihallgatására. Eltávozásától függetlenül az intézkedő rendőröknek már a helyszínen sikerült annyi bizonyítékot összegyűjteni, hogy az előállított személyekkel szemben – közvádas bűncselekmények lévén – a büntetőeljárás megindítható legyen. Amennyiben a nyomozás során az kerül megállapításra, hogy a bántalmazás következtében a sértettnek 8 napon túl gyógyuló sérülése keletkezett, úgy az elkövetők súlyos testi sértés elkövetésért is felelni fognak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!