Hírek

2012.08.24. 18:00

Két évtizedes kötelék

Balatonalmádi - Két évtizeddel ezelőtt kezdődött a kelet-balatoni kistérség és a felvidéki zoboraljai régió között a kapcsolat, pénteken ünnepélyes rendezvényen emlékeztek a húsz évvel ezelőtti eseményekre, és megújították a két térség közötti megállapodást.

Halmos György

Dr. Gulka Ede, a Zoboraljai Községek Regionális Társulásának elnöke többek között arról beszélt, hogy társulásuk tulajdonképpen a kelet-balatoni kistérség támogatásával jött létre. Örömének adott hangot, hogy olyan régi ismerősöket is láthat a megjelentek között, akik mozgatórugói voltak a két évtizeddel ezelőtti kapcsolatfelvételnek.



A vendéglátók részéről a kistérség elnöke köszöntötte a megjelenteket, azt hangsúlyozva: a két térség közötti kapcsolat nem attól élő, hogy a polgármesterek, képviselők időközönként találkoznak, hanem attól, a civil szervezetek között gyümölcsöző kapcsolat alakult ki az elmúlt időszakban. Szedlák Attila arról is beszélt, hogy a mai világban már nem elég csak a civil és önkormányzati kapcsolatokra építeni, hanem a gazdaság területén is ösztönözni és mélyíteni kell az együttműködést. A pénteki rendezvényen a két térség elnöke aláírásával megerősítette az együttműködési megállapodást.

Az elnökök emlékplakettel és oklevéllel köszönték meg a két társulás polgármestereinek az eddigi munkájukat, tevékenységüket. Több polgármester elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni a rendezvényen, de minden résztvevő vehetett át elismerést.


 

A hivatalos események mellett a kistérség és a felvidéki vendégek művészeti csoportjai is bemutatkoznak a következő napokban a Wesselényi strand előtti rendezvénytéren. Többek között felsőörsi, balatonvilágosi, balatonalmádi, balatonfőkajári, litéri, nyitracsehi és nyitragesztei, gimesi csoportok lépnek fel. A pénteki ünnepélyes találkozón részt vett a kapcsolatfelvétel két kezdeményezője, dr. Kerényi László és Finta Rudolf, a térség két első elnöke is, akik emlékplakettet és oklevelet vehettek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!