Hírek

2012.08.27. 03:31

Legkedveltebb nyaralóhely: Alsóörs diadalmaskodott

Veszprém megyei körkép – Alsóörsöt választották a legkedveltebb nyaralóhelynek olvasóink, lapunk felmérésén és a közönségszavazáson is a település végzett az első helyen.

Mátyus Tamás

Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan a Napló idén is olvasóink bevonásával kereste legkedveltebb balatoni nyaralóhelyeinket. Tíz településen hétszáz ember – ötven hazai és húsz külföldi vendég – véleményét kérdeztük a környék tisztaságáról, a strandról, a parkolásról, a közbiztonságról, a szórakoztató és kulturális programokról, a kirándulási lehetőségekről, a szálláshelyek és az éttermek szolgáltatásairól, a tájékozódásról, illetve a helyiek vendégszeretetéről. Jártunk a strandokon, a településközpontokban, és az idegenforgalmilag frekventált helyszíneken is érdeklődtünk, hogyan vélekednek egy-egy településről az ott nyaralók.

A turisták szemszögéből nézve nemigen lehetett panasz a szezonra, a sok napsütés és a több héten át tomboló, harminc fok feletti kánikula ezreket csábított a Balaton-partra hétről hétre. Talán ez okozta, hogy idén átlagosan magasabb pontszámok születtek, mint tavaly, mikor felmérésünk idején zordabbik arcát mutatta a balatoni nyár.

Szinte minden település javított tavalyi eredményén, a legnagyobb mértékben Csopak, Révfülöp és Zánka. A tavalyi negyedik Csopak idén felért a dobogóra, Révfülöp három helyet javítva a hatodik helyen végzett, a tavalyi sereghajtó, Zánka pedig két hellyel elôrébb, nyolcadikként zárta a versenyt. Bár a pontszámai csak kismértékben nőttek, szintén két helyezéssel előrébb lépett az idei ötödik Badacsonytomaj, valamint a negyedik Szigliget és a hetedik Balatonkenese is egyet-egyet javított helyezésén. A lista végén a két új induló, Balatonakali és Balatonudvari végzett. Az első helyről csak nüanszok döntöttek, a tavalyi második helyezett Alsóörs (4,46) mindössze két század ponttal előzte meg a címvédő Balatonfüredet (4,44).

Lapunk közönségszavazásán is Alsóörs diadalmaskodott, mögötte a második helyen Csopak, a harmadikon pedig megosztva Balatonfüred, illetve Badacsonytomaj végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!