Hírek

2012.08.23. 17:03

Nyugalom és rend Devecserben

Devecser - Az elmúlt hónapok "drasztikusan romló megyei közbiztonsága" témakörében tartott csütörtökön sajtótájékoztatót a Jobbik Magyarországért Mozgalom.

Gombás Gabriella

Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő, megyei elnök, és Orbán Imre megyei közgyűlési képviselő felvázolták az általuk észlelt Devecserben és más megyei településen tapasztalt cigánybűnözésre utaló jelenségeket. Ferenczi Gábor hivatkozott dr. Töreki Sándor megyei rendőrfőkapitánnyal történt egyeztetésükre, és  körvonalazta a Jobbik által súlyosnak minősített helyzet feloldására vonatkozó megoldási javaslataikat is.
 
Elmondta, megtörténtek az előkészületek a devecseri lakossági fórum összehívására, megállapodás született az önkormányzat, és a cigányság képviselői között, de az esemény időpontjáról még nem döntöttek. A lakossági fórumot az önkormányzat szervezi, egyenlő vitapartnerként elfogadva a cigányság és a Jobbik képviselőit is.

- Közösen meglelhetjük a helyzet rendezésére irányuló megoldásokat, az önkormányzat és a helyi cigányság képviselői tárgyalóasztalhoz ülnek, miközben a helyi lakosság elmondhatja a véleményét, észrevételeit, panaszait, gondjait, javaslatait - vázolta a várható fórum működését Ferenczi Gábor. Várható, hogy az önkormányzat tájékoztatja a közvéleményt arról, milyen elképzelései vannak a tartós nyugalom megteremtéséről és megőrzéséről, amihez a Jobbik és a cigányság képviselői is hozzáfűzik a saját elképzeléseiket. 
 
A képviselő arról is szólt, hogy roma ellendemonstráció nem lesz a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!