Hírek

2012.08.15. 19:49

Példaértékű összefogás a gyerekekért

Balatonfüred - Kétszáz nehéz sorsú gyermek töltött el szerdán egy élményekkel teli napot a Balatonon. Az önkéntes segítőknek köszönhetően vitorlázhattak is.

Szabó Zsuzsanna

Az ország minden területéről - Battonya, Kecskemét, Kőszeg, Lajosmizse, Szeged, Séb - érkeztek szerdán gyerekek Balatonfüredre, hogy az immár ötödik alkalommal megrendezett SOS Gyermekfalu nagyhajós vitorlásversenyen vegyenek részt. A rendezvény egyik szervezője Bakóczy Kálmán, a 40-es cirkálóosztály tizenhatszoros magyar bajnoka, aki hat éve fáradhatatlanul segíti az SOS-gyerekek nyaralását és megszervezi a vitorlásversenyt.

A példaértékű kezdeményezéshez önkéntes vitorláshajó-tulajdonosok csatlakoztak. Nekik köszönhetően a kétszáz nehéz sorsú gyermek negyvenöt hajón izgulhatta, szurkolhatta végig a Tihanyig tartó jelképes versenyt.   Mina Krisztina, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának  munkatársa elmondta, intézményük gyermekvédelmi civil szervezet, amely nehéz sorsú gyermekek gondozását és hosszú távú ellátását végzi.

Hozzátette, a szerdai nap egyedülálló és egy életre szóló élmény a fiatalok számára, hiszen sokan közülük először jöttek el és fürödtek a Balatonban. Akadt olyan apróság is, aki egy egyhetes sporttábor helyett jött el ide.


 
Az esemény csak egynapos, így az esti díjkiosztó után már utaztak is haza, mivel a szállás jelentősen megemelte volna a költségeket. A szervezők remélik, a jövőben talán többnaposra bővíthetik az egyedülálló programot.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!