Hírek

2012.08.29. 17:49

Több fontos változás vár a pedagógusokra

Veszprém - Számos újdonság vár a pedagógusokra az új tanévben, emelte ki Halmay György, az önkormányzat oktatási, ifjúsági és sportbizottságának elnöke szerdán a Vetési gimnáziumban rendezett évnyitó konferencián.

Napló

Halmay György köszöntőjében leszögezte, a közoktatás folyamatos változásokon ment keresztül az elmúlt évtizedekben, majd kitért az új köznevelési törvényre, a nemzeti alaptantervre és a fenntartóváltásra. Külön szólt a pedagógus-életpályamodellről, amely a minimálbérhez viszonyítva állapítja meg a juttatásokat, így minőségi javulást hozhat a tanárok, tanítók életébe.

A köszöntők után Szauer István, az oktatási és sportiroda vezetője értékelte az elmúlt tanévet és a beíratások eredményeit. Hangsúlyozta, az óvodai csoportokban idén kissé csökken a zsúfoltság. Külön kiemelte, Veszprémben megoldott az ételallergiás gyermekek étkeztetése, ami példaértékű.

Szauer István elmondta: az általános iskolákban a tavalyi veszprémi átlag 4,1 volt, de minden intézmény 3,8 és 4,5 között teljesített. Hatvanhét tanuló kapott kitűnő bizonyítványt, és csak 83 tanulót küldtek javítóvizsgára. A középiskolák városi átlaga 3,68 lett.

A tanév eredményeiről szólva megjegyezte, a Zrínyi Ilona matematikaversenyen a Kossuth iskola országos első, a Deák harmadik helyen végzett, idén ünnepelte 300. tanévét a Lovassy gimnázium, a Botevben pedig a német nemzetiségi tagozat húszéves jubileumát rendezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!