Hírek

2012.09.07. 05:12

Hatnapos karácsonyunk lesz jövőre

Veszprém - Az illetékes miniszter a napokban kiadta a 2013. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló rendeletét, ami egyúttal rendezi az idei év végi ügyeket. A szabályok a normál munkarendben dolgozókra vonatkoznak.

Győrffy Árpád

Az idei év egy magányos hétfői munkanappal zárulna a keddre eső újév előtt. Most ezt a december 31-ét pihenőnappá nyilvánították, ami helyett december 1-jén, szombaton kell dolgozni. Így az ötnapos idei karácsony után lesz egy négynapos szilveszteri ünnep is.

A 2013-as év is viszonylag jól alakul a hosszú hétvégék szempontjából, kettő háromnapos, egy négynapos és egy hatnapos pihenőidőszak lesz.

Március 15. péntekre esik, így ott csere nélkül háromnapos lesz a pihenés, május 1. viszont szerda, ami csak úgy magában lesz egy nap.

Augusztus 20. keddre esik, így az előző hétvégével együtt 4 szabadnapot jelent. A hétfőt a következő szombaton, augusztus 24-én kell ledolgozni.

Október 23. szerdai napon lesz, így egy nap pihenőt jelent, november 1. pénteken lesz, így a következő szombattal, vasárnappal együtt három napig lesz pihenő.

A legérdekesebb a karácsonyi munkarend lesz, amikor a normál munkarendben dolgozók december 24-29-ig, hat napon át lesznek szabadok.

A december 24-ét december 7-én, a december 27-ét december 21-én kell ledolgozni. A nagy átrendezés ellenére itt lesz egy egynapos munkahét is december 23-án.

A rendelet hatálya nem terjed ki a megszakítás nélkül üzemelő és a rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon  is működő munkáltatónál, illetve az ilyen jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkarendjére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!