Hírek

2012.09.20. 19:12

Jeles a vendégektől - Átadtuk a Legkedveltebb nyaralóhely-díjat

Alsóörs – Minden település örülhet a Legkedveltebb nyaralóhely című sorozatban róla kialakult eredménynek.

Győrffy Árpád

Ezt Hebling Zsolt alsóörsi polgármester jelentette ki a Napló nyári riportsorozatának ünnepélyes díjátadó rendezvényén csütörtökön az Aranynádas étteremben. A sorozatot minden évben lezáró hagyományos találkozón Barták Péter főszerkesztő köszöntötte az érintett polgármestereket, valamint Albrecht Józsefnét, a Balaton Riviéra Egyesület titkárát, Pókos Katalint, a Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság munkatársát és sorozatunk egyik főtámogatója, a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. képviselőjét, Jávorka Gyulát. Mint elmondta, az 1999-ben indított sorozatunkat sohasem szántuk versenynek, valójában egyfajta tájékoztatás, ami a Balatonpart északi részén lévő településeknek ad bemutatkozási lehetőséget.

 


Barták Péter a nyári sorozatunk legfontosabb hasznaként elmondta, hogy az olvasók és a települések vezetői egyaránt megismerhetik belőle, hogy a kérdéseinkre válaszolók hogyan értékelik az adott települést. A felmérés nem reprezentatív, de olyan jelzéseket adhat az érintett települések vezetőinek, önkormányzatainak, melyeket talán érdemes megfontolni. Konkrétan is megemlítette a parkolással, programszervezéssel, információadással kapcsolatban megfogalmazott kritikákat. Mint elmondta, az elmúlt években egyre több település vezetőjétől kaptunk pozitív visszajelzést.


A köszöntő után Barták Péter átnyújtotta az emléktáblát, az oklevelet és a díszvázát a Legkedveltebb nyaralóhely címet idén elnyerő Alsóörs polgármesterének és alpolgármesterének, Hebling Zsoltnak és Ferenczy Gábornak. Ugyancsak Alsóörs nyerte el a közönségdíjat is, amit olvasóink papíron, illetve interneten leadott szavazatai alapján szereztek meg. Hebling Zsolt köszönetet mondott a Naplónak azért, hogy a nyári hónapokban ezzel a sorozattal is segít népszerűsíteni a nyaralóhelyeket. Szerinte a különböző pontszámok, helyezések ellenére is mindegyik település örülhet az eredményeknek. Hiszen az „ötös alá” és „négyes alá” között szóródó vélemények azt jelzik, hogy a vendégek értékelik azokat az erőfeszítéseket, amit a települések önkormányzatai, lakói a vendégek kiszolgálásáért tesznek.

 


Nincs szó élethalálharcról, de a sorozatunk mindenképpen ad egy helyi presztízst, fogalmazott lapunk főszerkesztője. Miközben a nyaralók véleményét tolmácsolva rávilágít a problémákra, mindegyik településnek megmutatja az erősségeit, amivel kitűnik társai közül. Mint emlékezhetnek rá, a 10 település versenyében Alsóörs után Balatonfüred, majd Csopak következett a kérdőíves felmérés pontjai szerint. Az olvasói szavazáson Alsóörsöt Csopak követte a második helyen, a harmadikon Balatonfüred Badacsonytomajjal osztozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!