Hírek

2012.09.10. 17:40

Tűzbiztossá tették az irodaház burkolatát

Tapolca - Eltávolították a belvárosi irodaház külső burkolata alól a párazáró fóliát az immár két alkalommal is bekövetkezett tűzeset miatt. Kiderült, hogy a fólia gyúlékony.

Szijártó János

Császár László polgármester lapunk kérdésére elmondta, a kivitelező vállalta a garanciális helyreállítást és annak költségeit. Mivel kétszer is lángra kapott a külső réteg, az önkormányzat indokoltnak látta a teljes körű vizsgálatot a későbbi problémák elkerülése érdekében. Korábban írtuk, hogy a belvárosi irodaháznál zajló hegesztési munkálatok miatt meggyulladt a külső burkolat. Aztán később ismét tűz keletkezett. Így a fólia eltávolítása immár kötelezővé vált. Ez a közelmúltban meg is történt.


A polgármestertől megtudtuk, hogy a következő lépés a szigetelés végelegesítése lesz, hiszen most a vízszintes fugáknál az esetleges nagyobb eső vagy a hó, pára bekerülhet a burkolat alá, ami további károkhoz vezetne. A felelősségről nem tudott nyilatkozni Császár László, hiszen a burkolat elkészítésénél felhasználandó anyagok kellő részletességgel nem szerepeltek, másrészt a kivitelező teljes garanciát vállalt a javításra. A városnak eddig sem került egyetlen forintjába sem a javítás, és ez a jövőre vonatkoztatva is így marad, tette hozzá a polgármester.
 
A belvárosi irodaház egyébként a város legújabb kori történelmének legnagyobb mértékű, egymilliárd forint összköltségű fejlesztésének része. A megújított épületet tavaly év végén adták át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!