Hírek

2012.10.31. 11:24

A szegediek elnézést kérnek a szurkolói molinó miatt

Veszprém - A szegedi kézilabdacsapat vezetősége közleményt jutatott el az MKB Veszprém KC-hoz a két együttes vasárnapi bajnokiján a hazai szurkolók által kifeszített molinó-üggyel kapcsolatban. A Nagy Lászlót késsel ábrázoló drapériát a Cozma-gyilkosságra való egyértelmű utalás miatt többen is kifogásolták. Kálomista Gábor elnökségi tag a sajtóban is kifejezte nemtetszését.

Horváth Gábor

A szegedi közleményt a veszprémi egyesület hivatalos internetes oldala (http://www.mkbveszprem.eu/) tette közzé.

Tisztelt Kálomista Gábor!

Tisztelt MKB Veszprém Elnöksége!

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetése sajnálattal olvasta a Nemzeti Sportban megjelent Kálomista Gábor nyilatkozatot, amelyben a szegedi szurkolók által kifeszített molinó szövegét kifogásolta.

A szegedi csapat – bár elhatárolódik a molinót kihelyezőktől - elnézést kér, ha ezzel a szurkolók bárkit is megsértettek a veszprémi egyesületből, annak szurkolótáborából, szimpatizánsaiból.

A Pick Kézilabda Zrt. szigorítani fog a drapériák kihelyezésén, és arra törekszik, hogy hasonló eset ne forduljon elő.

A két csapat szurkolótábora az évek alatt kiváló kapcsolatot alakított ki egymás között. A Pick Szeged közönsége többször állt a veszprémi tábor mellé. Elég csak megemlíteni a Cozma gyilkosságban hozott ítélet után a közös molinó kihelyezését a Veszprém Arénában.

Továbbra is az célunk, hogy az elmúlt másfél év alatt kialakított jó viszony megmaradjon a két klub között, és elkerüljük a  jövőben az ilyen jellegű problémákat.

Szeged, 2012. október 29.

PICK Kézilabda Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!